Trzy piętra

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13376
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3425 razy
Pomógł: 809 razy

Trzy piętra

Post autor: mol_ksiazkowy »

Niech \(\displaystyle{ f_1(x)=x \\ g_1(x)= \sin(x) \\ h_1(x)=1 - \cos(x)}\) oraz \(\displaystyle{ f_{n+1}(x)= x^{f_n(x)}}\) (tak samo dla \(\displaystyle{ g}\) i \(\displaystyle{ h}\))
Wyznaczyć dla dowolnego \(\displaystyle{ n}\) granice \(\displaystyle{ \lim_{x \to 0^{+}} f_n(x)}\), \(\displaystyle{ \lim_{x \to 0^{+}} g_n(x)}\), \(\displaystyle{ \lim_{x \to 0^{+}} h_n(x)}\).
ODPOWIEDZ