Rozwiąż równania i nierówności wykładnicze
-
karolina109
- Użytkownik

- Posty: 476
- Rejestracja: 30 gru 2009, o 08:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 4 razy
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36040
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
-
karolina109
- Użytkownik

- Posty: 476
- Rejestracja: 30 gru 2009, o 08:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 4 razy
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36040
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
Re: Rozwiąż równania i nierówności wykładnicze
Ale jakie podstawy? Przenosisz siódemkę na drugą stronę i logarytmujesz obustronnie przy podstawie cztery.
JK
JK
-
karolina109
- Użytkownik

- Posty: 476
- Rejestracja: 30 gru 2009, o 08:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 4 razy
Re: Rozwiąż równania i nierówności wykładnicze
\(\displaystyle{ 4^{x}=5 }\)
\(\displaystyle{ \log _{4} 5}\)
\(\displaystyle{ \log _{4} 5}\)
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36040
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
-
karolina109
- Użytkownik

- Posty: 476
- Rejestracja: 30 gru 2009, o 08:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 4 razy
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36040
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
-
karolina109
- Użytkownik

- Posty: 476
- Rejestracja: 30 gru 2009, o 08:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 4 razy
Re: Rozwiąż równania i nierówności wykładnicze
ok, dziękuję 
Dodano po 20 godzinach 24 minutach 26 sekundach:
\(\displaystyle{ 49^{x}-6 \cdot 7 ^{x} +8=0}\)
Dodano po 20 godzinach 24 minutach 26 sekundach:
\(\displaystyle{ 49^{x}-6 \cdot 7 ^{x} +8=0}\)
-
karolina109
- Użytkownik

- Posty: 476
- Rejestracja: 30 gru 2009, o 08:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 4 razy
Re: Rozwiąż równania i nierówności wykładnicze
\(\displaystyle{ 7^{2x} -6 \cdot 7 ^{x} +8=0}\)
\(\displaystyle{ 7 ^{x}(7 ^{x}-6)=8}\)
\(\displaystyle{ 7 ^{x}(7 ^{x}-6)=8}\)
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36040
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
