Narysuj

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
NumberTwo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 100
Rejestracja: 20 sty 2021, o 10:40
Płeć: Mężczyzna
wiek: 18
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Narysuj

Post autor: NumberTwo »

Narysuj
\(\displaystyle{ -1<\Im(z+5)<1}\)
Z tego wychodzi mi, że y musi należeć od \(\displaystyle{ -1}\) do \(\displaystyle{ 1}\), ale że to jest część Urojona to w układzie wspol. będzie \(\displaystyle{ x}\) nalezy od \(\displaystyle{ -1}\) do \(\displaystyle{ 1}\)?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2023, o 15:00 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm.
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8596
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3357 razy

Re: Narysuj

Post autor: kerajs »

Nie. Skoro przyjąłeś, że \(\displaystyle{ z=x+iy}\) , to \(\displaystyle{ x}\) jest dowolne. Rozwiązaniem będzie pas między prostymi \(\displaystyle{ y=-1}\) i \(\displaystyle{ y=1}\) .
ODPOWIEDZ