sin, cos

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13436
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3429 razy
Pomógł: 809 razy

sin, cos

Post autor: mol_ksiazkowy »

Rozwiązać \(\displaystyle{ 4\sin^2 (x+y)= 1+4 (\cos^2 (x) + \cos^2 (y)).}\)
Ostatnio zmieniony 8 sie 2023, o 14:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Interpunkcja.
ODPOWIEDZ