jak zamieścić kod "tex" "latex" w plik

Mathematica, Matlab, Statistica, LaTeX i wszelkiego rodzaju oprogramowanie przydatne matematykowi w pracy. Miejsca w sieci poświęcone zagadnieniu.
kobra.wawa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 paź 2007, o 23:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

jak zamieścić kod "tex" "latex" w plik

Post autor: kobra.wawa » 23 paź 2007, o 14:45

Jakim programem można zamieścić kod "tex" "latex" w pliku html, używam na co dzień programu "WebSite3" ale w nim nie mogę zamieścić tego kodu, za każdym razem kiedy próbuje to na podglądzie pojawia mi się to samo co w edytorze, te same znaki. Jeśli ktoś zna program do robienia stron html który obsługuje ten kod to proszę o podanie nazwy i linka docelowego
Rekrutacja Instytut Matematyczny, Uniwersytet Wrocławski (gif)

Awatar użytkownika
Undre
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 1430
Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja:
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 92 razy

jak zamieścić kod "tex" "latex" w plik

Post autor: Undre » 23 paź 2007, o 15:13

Nie ma takiej opcji, zeby byl sobie program, ktory umozliwi ci wrzucanie od tak texa do html z efektami jak na forum. Z tego co kojarze forum korzysta ( a przynajmniej na poczatku korzystalo ) z mimetexa ( http://www.forkosh.com/mimetex.html ) i mowa tu o aplikacji zainstalowanej na serwerze, ktora przeklada ustalony zapis matematyczny na obrazki. Jak dokladnie odbywa sie komunikacja miedzy forum a ta aplikacja osobiscie nie wiem, bo jej nie pisalem, a i adminem nie jestem ( moze ktorys z obecnych bedzie co nieco w stanie wyjasnic, ja dopiero zaczynam przygode z php ) niemniej wydaje mi sie ze zeby miec w html zapis texowy musisz sobie np takiego mimetexa gdzies na serwerek ow zainstalowac

kobra.wawa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 paź 2007, o 23:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

jak zamieścić kod "tex" "latex" w plik

Post autor: kobra.wawa » 24 paź 2007, o 00:20

Dzięki za wyjaśnienie
To znaczy że pozostaje mi tylko (jak na razie) osadzanie elementów za pomocą DIV, troche się pomęczę ale myśle że będzie warto, zawsze można tu coś wrzucić, skopiować i wkleić na swoją stronkę

ODPOWIEDZ