Jak obliczyć dziedzine funkcji
\(\displaystyle{ f(x,y)=\ctg(x-y)}\) i przedstawić graficznie?
Dziedzina funkcji dwóch zmiennych
-
mikolaj_wojcik
- Użytkownik

- Posty: 11
- Rejestracja: 20 lut 2019, o 09:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
Dziedzina funkcji dwóch zmiennych
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2023, o 16:06 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
mikolaj_wojcik
- Użytkownik

- Posty: 11
- Rejestracja: 20 lut 2019, o 09:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
Re: Dziedzina funkcji dwóch zmiennych
To możemy napisac: \(\displaystyle{ \left( x-y\right) \neq k \pi }\)
I tylko tyle?
I tylko tyle?
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36104
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5347 razy
Re: Dziedzina funkcji dwóch zmiennych
No prawie, wypadałoby dodać, czym jest \(\displaystyle{ k}\).
No a potem - zgodnie z poleceniem - narysować ten zbiór.
JK
No a potem - zgodnie z poleceniem - narysować ten zbiór.
JK
