Witam
mam problem z następującą funkcją:
\(\displaystyle{ f(x)=\frac{x^{2}}{x^{2}+1}}\)
wyznaczyć zbiór wartości
- Sir George
- Użytkownik
- Posty: 1145
- Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z Konopii
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 203 razy
wyznaczyć zbiór wartości
Zauważ, że
\(\displaystyle{ f(x)\ =\ 1\,-\,\frac1{x^2+1}}\)
oraz
\(\displaystyle{ 1\ \ge\ \frac1{x^2+1}\ >\ 0}\)
...
\(\displaystyle{ f(x)\ =\ 1\,-\,\frac1{x^2+1}}\)
oraz
\(\displaystyle{ 1\ \ge\ \frac1{x^2+1}\ >\ 0}\)
...
- Sir George
- Użytkownik
- Posty: 1145
- Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z Konopii
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 203 razy
wyznaczyć zbiór wartości
Miło, że kultura na forum jeszcze nie upadłapiasektt pisze:Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam