Mam do obliczenia taki logarytm:
\(\displaystyle{
\log _{2} \left( \frac{1}{5}+\frac{1}{25}+\frac{1}{125}+...\right)
}\)
Proszę o pomoc
Oblicz logarytm
-
AdasF
- Użytkownik

- Posty: 5
- Rejestracja: 31 paź 2022, o 17:35
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 23
- Podziękował: 2 razy
Oblicz logarytm
Ostatnio zmieniony 6 gru 2022, o 20:28 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36042
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy