Kieszonkowe
-
- Użytkownik
- Posty: 33
- Rejestracja: 15 paź 2007, o 20:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jarosław
- Podziękował: 3 razy
Kieszonkowe
Paweł zapytany ile dostaje kiszonkowego odpowiedział - Dostaje pewna liczbe dzwudziestozlotowek i jedna dzisieciozlotowke kwota zas moich pieniedzy jest wieksza od 130zl a mniejsza od 170 zl.Ile wynosi kieszonkowe pawła ????
- Piotrek89
- Gość Specjalny
- Posty: 1051
- Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Górowo Iławeckie
- Pomógł: 278 razy
Kieszonkowe
x - pewna ilość dwudziestozłotówek
\(\displaystyle{ 130 x \mathbb{N}}\)
\(\displaystyle{ 6 x \mathbb{N}}\)
x=7
7*20+10=150
\(\displaystyle{ 130 x \mathbb{N}}\)
\(\displaystyle{ 6 x \mathbb{N}}\)
x=7
7*20+10=150