opis parametryczny łuku

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
xkatekx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 22 kwie 2022, o 16:34
Płeć: Kobieta
wiek: 20
Podziękował: 12 razy

opis parametryczny łuku

Post autor: xkatekx »

Znajdź opis parametryczny łuku \(\displaystyle{ x^{ \frac{2}{3} }+y^{ \frac{2}{3} }=a^{ \frac{2}{3} }}\) (asteroida).
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22461
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 3852 razy

Re: opis parametryczny łuku

Post autor: a4karo »

Wsk pomyśl o jedynce trygonometrycznej
ODPOWIEDZ