Przesunięcie o wektor funkcji logarytmicznej
- tomurbanowicz
- Użytkownik

- Posty: 1
- Rejestracja: 4 paź 2022, o 13:22
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 50
Przesunięcie o wektor funkcji logarytmicznej
Wytłumaczcie proszę, dlaczego przesunięcie funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\log(-x+2)}\) jest w prawo, a nie w lewo?
Ostatnio zmieniony 4 paź 2022, o 14:33 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36043
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
Re: Przesunięcie o wektor funkcji logarytmicznej
Postaraj się precyzyjniej formułować pytania. Jaką funkcję chcesz przesuwać?
JK
JK
-
arek1357
Re: Przesunięcie o wektor funkcji logarytmicznej
Z tego co wnioskuję to on przesuwa funkcję:
\(\displaystyle{ f(x)=\lg (-x)}\)
\(\displaystyle{ f(x)=\lg (-x)}\)
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36043
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
Re: Przesunięcie o wektor funkcji logarytmicznej
Może tak, może nie. Wypadałoby, żeby to napisał - po co mamy zgadywać?
JK
JK