Współczynniki
-
- Użytkownik
- Posty: 141
- Rejestracja: 8 wrz 2007, o 14:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zabrze
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1 raz
Współczynniki
DAna jest funkcja \(\displaystyle{ f(x)=-6x^2+bx+c}\) gdzie x nalezy do R wyznacz wspołczynniki b i c wiedzac ze funkcja f przyjmuje najwieksza wartosc \(\displaystyle{ \frac{7}{6}}\) dla argumentu rownego \(\displaystyle{ \frac{1}{6}}\)
- Lady Tilly
- Gość Specjalny
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
Współczynniki
\(\displaystyle{ \frac{-\Delta}{4a}=\frac{7}{6}}\)
\(\displaystyle{ \frac{-b}{2a}=\frac{1}{6}}\)
\(\displaystyle{ \frac{-b}{2a}=\frac{1}{6}}\)