Dział przeznaczony przede wszystkim dla licealistów. Róznica i iloraz ciągu. Suma ciągu arytemtycznego oraz geometrycznego.
-
mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13394
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3425 razy
- Pomógł: 809 razy
Post
autor: mol_ksiazkowy »

Udowodnić, że istnieje niekończona ilość liczb Fibonacciego kolejnych wyrazów ciągu arytmetycznego.
-
kerajs
- Użytkownik

- Posty: 8708
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 335 razy
- Pomógł: 3431 razy
Post
autor: kerajs »
\(\displaystyle{ r=F_{n+3}-F_{n+2}=F_{n+1}=F_{n+2}-F_{n}}\)