Jak rozwiązać takie dwa przykłady? Rozwinąć w szereg Taylora funkcję \(\displaystyle{ f(z)}\) w otoczeniu punktu \(\displaystyle{ z_{0}}\) i znlaeźć koło zbieżności otrzymanego szeregu:
a) \(\displaystyle{ f(z)=\sin{z}, \ z_{0}= \pi i}\)
b) \(\displaystyle{ f(z)= \frac{z^2}{z+2}, \ z_{0}= 2 }\)
rozwinięcie funkcji zespolonej w szereg Taylora
-
Terminator7
- Użytkownik

- Posty: 31
- Rejestracja: 4 gru 2019, o 18:36
- Płeć: Kobieta
- wiek: 19
- Podziękował: 7 razy
rozwinięcie funkcji zespolonej w szereg Taylora
Ostatnio zmieniony 16 sty 2022, o 16:47 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
