Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
-
niewiadomo
- Użytkownik

- Posty: 119
- Rejestracja: 17 paź 2006, o 17:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z nikąd
- Podziękował: 7 razy
Post
autor: niewiadomo » 20 paź 2007, o 16:59
Oblicz granicę:
\(\displaystyle{ u_{n}=\sqrt{n(n-\sqrt{n^{2}-1})}}\)
Z góry dzięki!
-
bolo
- Gość Specjalny

- Posty: 2470
- Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: BW
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 191 razy
Post
autor: bolo » 20 paź 2007, o 18:03
\(\displaystyle{ n-\sqrt{n^{2}-1}=\frac{1}{n+\sqrt{n^{2}-1}}}\)