obszar całki potrójnej

Sigma-ciała i zbiory borelowskie. Miary, miary zewnętrze i miara Lebesgue'a. Funkcje mierzalne. Całka Lebesgue'a. Inne zagadnienia analizy rzeczywistej.
Pientas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 29 maja 2021, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21

obszar całki potrójnej

Post autor: Pientas »

pomocy
za pomocą całki potrójnej obliczyć objętość obszaru
\(\displaystyle{ V=\{(x,y,z)\in\RR ^{3}: x ^{2} \le y \le 2-x \cup 0 \le z \le 4-x\}}\)
jak się w ogóle za to zabrać ?
Ostatnio zmieniony 14 cze 2021, o 00:52 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: w ogóle. Nawiasy klamrowe to \{, \}.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 36104
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5347 razy

Re: obszar całki potrójnej

Post autor: Jan Kraszewski »

Pientas pisze: 14 cze 2021, o 00:26 \(\displaystyle{ V=\{(x,y,z)\in\RR ^{3}: x ^{2} \le y \le 2-x\ \red{\cup}\ 0 \le z \le 4-x\}}\)
A co ma tutaj znaczyć ten czerwony znaczek?

JK
Pientas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 29 maja 2021, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21

Re: obszar całki potrójnej

Post autor: Pientas »

jako spacja rozdzielenie
ODPOWIEDZ