Co otrzymamy lim a = + ∞ , lim b = - ∞ a/b = ? w sytuacji gdy :
np.
- ∞ /+ ∞ = ?
2/ - ∞ =?
-∞/ 2 = ?
Iloraz dwóch niewłasciwych granic
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 15:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krakow
- Podziękował: 7 razy
- Calasilyar
- Gość Specjalny
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
Iloraz dwóch niewłasciwych granic
wyrażenie nieoznaczone - trzeba przekształcićmacieklysy pisze:- ∞ /+ ∞ = ?
0macieklysy pisze:2/ - ∞ =?
\(\displaystyle{ -\infty}\)macieklysy pisze:-∞/ 2 = ?