wykazac ciągłość

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

wykazac ciągłość

Post autor: robin5hood »

Powołując się na definicję

\(\displaystyle{ arc \cos{x} = t_{x}^{1} \frac{du}{\sqrt{1-u^2}}}\)

udowodnić, ze funkcja \(\displaystyle{ sin x}\) jest ciągła
ODPOWIEDZ