Prosze o pomoc w zadaniach

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
DuczeeK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 mar 2021, o 08:39
Płeć: Mężczyzna
wiek: 19

Prosze o pomoc w zadaniach

Post autor: DuczeeK »

1. Wyznacz współrzedne pkt \(\displaystyle{ C}\) wektora \(\displaystyle{ CD = [-6,6]}\), gdy \(\displaystyle{ D=(3,-8)}\).
2. Mając podane wektory \(\displaystyle{ a=[-4,5], b=[-3,-2], c=[4,1]}\) wyznacz współrzedne i długosć: \(\displaystyle{ 0,5a-3b+c=}\)?
3. Wyznacz odległość punktu \(\displaystyle{ A(-1,7)}\) od prostej \(\displaystyle{ y= -\frac34x-5}\).
Ostatnio zmieniony 26 mar 2021, o 10:16 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 36045
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5340 razy

Re: Prosze o pomoc w zadaniach

Post autor: Jan Kraszewski »

A z czym masz problem? Zajrzałeś do książki i sprawdziłeś, jak wyglądają wzory?

JK
ODPOWIEDZ