Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
-
Scorpions84
- Użytkownik

- Posty: 5
- Rejestracja: 11 paź 2007, o 12:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
Post
autor: Scorpions84 » 18 paź 2007, o 13:27
4x�-25x� = 1
nie moge wpasc jak to obliczyc
Ostatnio zmieniony 18 paź 2007, o 15:30 przez
Scorpions84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
*Kasia
- Gość Specjalny

- Posty: 2826
- Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin/warszawa
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 482 razy
Post
autor: *Kasia » 18 paź 2007, o 15:28
\(\displaystyle{ 4x^2-25x^2=1\\
-21x^2=1\\
21x^2=-1\\
x\notin\mathbb{R}}\)