równanie z parametrem
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 15 wrz 2007, o 11:15
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Pułtusk
- Podziękował: 26 razy
równanie z parametrem
dla jakich wartości parametru \(\displaystyle{ a}\) równanie \(\displaystyle{ |x-1|=a^{2}-4a-1}\) ma dwa dodatnie pierwiastki?
-
- Użytkownik
- Posty: 343
- Rejestracja: 12 paź 2007, o 19:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Piastów /Warszawa
- Pomógł: 64 razy
równanie z parametrem
zał dla 2 dodatnich
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} \Delta >0\\x_{1}x_{2}>0\\x_{1}+x_{2}>0 \end{array}}\)
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} \Delta >0\\x_{1}x_{2}>0\\x_{1}+x_{2}>0 \end{array}}\)