jak takie cos policzyc?
$log_{x}4>2$
nierownosc logarytmiczna
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
nierownosc logarytmiczna
\(\displaystyle{ \begin{cases} x>0 \\ x \neq 1 \\log_x{4}>2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x>0 \\ x \neq 1 \\log_x{4}>log_x{x}^2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x\in (0,1) \\41 \\ 4>x^2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x\in (0,1) \\{x}^2-4>0 \end{cases} \vee \begin{cases} x>1 \\ x^2-40 \end{cases} \vee \begin{cases} x>1 \\ (x+2)(x-2)2 \end{cases} \vee \begin{cases} x>1 \\ x>-2 \wedge x<2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ x \in (1,2)}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x>0 \\ x \neq 1 \\log_x{4}>log_x{x}^2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x\in (0,1) \\41 \\ 4>x^2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x\in (0,1) \\{x}^2-4>0 \end{cases} \vee \begin{cases} x>1 \\ x^2-40 \end{cases} \vee \begin{cases} x>1 \\ (x+2)(x-2)2 \end{cases} \vee \begin{cases} x>1 \\ x>-2 \wedge x<2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ x \in (1,2)}\)