Znaleźć funkcje f i g takie, że h = f ◦ g, jeżeli:
\(\displaystyle{ a)}\)\(\displaystyle{ h(x)=\frac{|x|+1}{|x|-1}}\)
\(\displaystyle{ b)}\)\(\displaystyle{ h(x)=\frac{x^2+2x+1}{x^4 + 2x^2-2}}\)
Znaleźć funkcje f i g takie, że h = f*g, jeżeli:
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1822 razy
Znaleźć funkcje f i g takie, że h = f*g, jeżeli:
Nie do konca jestem pewien czy o to chodzilo, ale:
a)
\(\displaystyle{ h(x)=f[g(x)]\\
f(x)=\frac{x+1}{x-1}\\
g(y)=|y|\\}\)
POZDRO
a)
\(\displaystyle{ h(x)=f[g(x)]\\
f(x)=\frac{x+1}{x-1}\\
g(y)=|y|\\}\)
POZDRO