wykaż , że przy dowolnych wyznacznikach zachodzą równoĹ

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
goly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 17 paź 2007, o 00:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok

wykaż , że przy dowolnych wyznacznikach zachodzą równoĹ

Post autor: goly »

Nie rozwijajac wyznaczników wykazać, że przy dowolnych wartościach liczbowych a,b,c,m,n,p.r.s.t zachodzą równości:
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}a-b&m-n&r-s\\b-c&n-p&s-t\\c-a&p-m&t-r\end{array}\right|=0}\)



\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}a&b+c&m\\b&c+a&m\\c&a+b&m\end{array}\right|=0}\)
ODPOWIEDZ