Wykaż, że dla funkcji \(\displaystyle{ f: [0;1] \rightarrow \RR}\) danej wzorem:
\(\displaystyle{ f(x):=\begin{cases} 0&\text{dla }x=0 \\ \sqrt{x}\sin \frac{1}{x}&\text{dla }x \neq 0 \end{cases}}\)
kazdy element \(\displaystyle{ \alpha \in [- \infty ; \infty ]}\) jest liczba pochodna funkcji \(\displaystyle{ f}\) w punkcie \(\displaystyle{ 0}\).
Proszę o pomoc i wytłumaczenie krok po kroku.
różniczkowalność
-
wishina
- Użytkownik

- Posty: 145
- Rejestracja: 19 lut 2009, o 18:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: St.W.
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 4 razy
różniczkowalność
Ostatnio zmieniony 3 gru 2020, o 22:08 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36198
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5348 razy
Re: różniczkowalność
A co to jest
JK
?wishina pisze: 3 gru 2020, o 21:29 liczba pochodna funkcji \(\displaystyle{ f}\) w punkcie \(\displaystyle{ 0}\).
JK