Wykaż, że jeśli \(\displaystyle{ ( a_{n}) }\) i \(\displaystyle{ ( b_{n})}\) są ciągami geometrycznymi to ciąg \(\displaystyle{ u_{n}}\) o wyrazie ogólnym \(\displaystyle{ u_{n}= a_{n}\cdot b_{n} }\)jest również ciągiem geometrycznym.
No i próbowałam skorzystać z definicji ciągu ale nie jestem pewna czy dobrze wszystko wykonałam.
Wykaż, .że (ciąg geometryczny)
Wykaż, .że (ciąg geometryczny)
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2020, o 14:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36042
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
