Dział przeznaczony przede wszystkim dla licealistów. Róznica i iloraz ciągu. Suma ciągu arytemtycznego oraz geometrycznego.
-
cbl
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 15 paź 2007, o 17:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
Post
autor: cbl »
\(\displaystyle{ a_1=\frac{n+4}{n+2}}\)
\(\displaystyle{ a_{n+1}=}\) i chcialbym zebyscie mi pomogli dalej...
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, o 13:25 przez
cbl, łącznie zmieniany 2 razy.
-
abrasax
- Użytkownik
- Posty: 844
- Rejestracja: 20 maja 2005, o 13:19
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zabrze
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 161 razy
Post
autor: abrasax »
nie miało być
\(\displaystyle{ a_n=\frac{n+4}{n+2}}\) ?
-
soku11
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Post
autor: soku11 »
\(\displaystyle{ a_{n+1}=\frac{(n+1)+4}{(n+1)+2}=\frac{n+5}{n+3}}\)
POZDRO