Witajcie. Spotkałem się z taką nierównością:
\(\displaystyle{ 2 \cos^{5} x \cdot 3 \log(1 + x ^{2}) > x - 2 - x^{2}}\)
Czy możecie nakierować mnie na sposób rozwiązania tej nierówności?
Nierówność z cosinusem do 5. potęgi
Nierówność z cosinusem do 5. potęgi
Ostatnio zmieniony 26 lip 2020, o 22:21 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
-
a4karo
- Użytkownik

- Posty: 22471
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 3855 razy


