Wyznaczanie odciętej punktu D

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
Steradian
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 28 wrz 2007, o 20:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Chicago
Podziękował: 4 razy

Wyznaczanie odciętej punktu D

Post autor: Steradian »

Punkt D o rzędnej równej -2 należy do wykresu funkcji f(x)=x*x + 2. Wyznacz odciętą punktu D.
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Wyznaczanie odciętej punktu D

Post autor: Lady Tilly »

Steradian pisze:Punkt D o rzędnej równej -2 należy do wykresu funkcji f(x)=x*x + 2. Wyznacz odciętą punktu D.
Rzędna do oś OY więc -2=x^{2}+2[/latex] więc x=2
ODPOWIEDZ