równanie z parametrem

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
diver
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 19 wrz 2006, o 19:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kato
Podziękował: 8 razy

równanie z parametrem

Post autor: diver »

Witam mam pytanie odnosnie rozwiazania równania z parametrem, wiem jak rozwiazac takie równanie ale w przypadku gdy liczba równań równa sie liczbie niewiadomych, a co w takim przypadku
\(\displaystyle{ \begin{cases} \lambda x_{1}+x_{2}=1\\x_{1}+\lambda x_{2}=1\\x_{1}+x_{2}=\lambda\end{cases}}\)
Jak to nalezy rozwiazać?? Pewnie za pomocą rzedów, ale jak traktowac lambde w tym równaniu.
Mógłby ktos pomoc?
ODPOWIEDZ