Dane są wektory
\(\displaystyle{ a_1=[1,2,3]}\) \(\displaystyle{ a_2=[1,-1,1]}\) \(\displaystyle{ a_3=[1,-2,-1]}\)
-sprawdź czy wektory tworzą bazę w przestrzeni \(\displaystyle{ R^3}\) - tworzą sprawdziłam
-jeśli tak to wyznacz współrzędne wektora \(\displaystyle{ a=[1,0,2]}\) w tej bazie - wyznaczyłam
-współrzędne wektora \(\displaystyle{ \chi}\) w tej bazie to \(\displaystyle{ \chi=[3,2,1]}\) wyznacz współrzędne tego wektora w bazie kanonicznej - i właśnie tego nie umiem zrobić i proszę o pomoc