Współczynniki iloczynu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13436
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3429 razy
Pomógł: 809 razy

Współczynniki iloczynu

Post autor: mol_ksiazkowy »

Udowodnić, że wszystkie współczynniki wielomianu \(\displaystyle{ W \left( x \right) = \left( x+ \frac{1}{1} \right) ... \left( x+ \frac{1}{n} \right) }\) są mniejsze od \(\displaystyle{ n}\)
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, o 09:07 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10305
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 2429 razy

Re: Współczynniki iloczynu

Post autor: Dasio11 »

Rozwiązanie:    
ODPOWIEDZ