przedstaw w układzie współrzednych kartezjańskich zbiory \(\displaystyle{ A X B}\), gdzie
\(\displaystyle{ A=\{ x \in R : \frac{x-2}{x-3} > 1 \}}\) ,
\(\displaystyle{ B= \{ x \in R : \frac{x^2-3}{x-3} > x \}}\)
przedstaw w układzie współrzędnych
-
- Użytkownik
- Posty: 237
- Rejestracja: 14 paź 2005, o 14:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: niedługo Warszawa ;)
- Podziękował: 143 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 174
- Rejestracja: 13 mar 2006, o 20:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowogard
- Podziękował: 33 razy
- Pomógł: 10 razy
przedstaw w układzie współrzędnych
Wyznacz zbiory poprzez rozwiązanie nierówności wymiernej, a następnie wyznacz iloczyn kartezjański tych zbiorów i go zaznacz na wykresie współrzędnych, przy czym z A bierzesz zakres x-ów a z B zakres y-greków.
-
- Użytkownik
- Posty: 198
- Rejestracja: 13 paź 2007, o 22:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 53 razy
- Pomógł: 4 razy
przedstaw w układzie współrzędnych
\(\displaystyle{ A: \lbrace x: ( 3 ; +\infty ) \rbrace \\
B: \lbrace x: ( -\infty ; 1 ) \cup ( 3 ; +\infty ) \rbrace}\)
images11.fotosik.pl/98/3b7486e203000e13.jpg
i to czerwone to iloczyn kartezjanski (czy sie myle ?)
B: \lbrace x: ( -\infty ; 1 ) \cup ( 3 ; +\infty ) \rbrace}\)
images11.fotosik.pl/98/3b7486e203000e13.jpg
i to czerwone to iloczyn kartezjanski (czy sie myle ?)
-
- Użytkownik
- Posty: 174
- Rejestracja: 13 mar 2006, o 20:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowogard
- Podziękował: 33 razy
- Pomógł: 10 razy
przedstaw w układzie współrzędnych
Ja bym zapisał w inny sposób wyznaczone zbiory, ponieważ powyższy zapis jest trochę dziwny
\(\displaystyle{ A = (3; +\infty)}\)
\(\displaystyle{ B = (-\infty; 1) \cup (3; +\infty)}\)
Co do rysunku to dla mnie jest zbyt zawikłany
\(\displaystyle{ A = (3; +\infty)}\)
\(\displaystyle{ B = (-\infty; 1) \cup (3; +\infty)}\)
Co do rysunku to dla mnie jest zbyt zawikłany
- Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
przedstaw w układzie współrzędnych
Ja bym powiedział, że to jest to niebiesko-zielone z wyłączeniem czerwonych półprostychlled3 pisze:i to czerwone to iloczyn kartezjanski (czy sie myle ?)