Rozwiąz nierówność
Rozwiąz nierówność
Mam problem z danym zadaniem. Bardzo proszę o pomoc, tylko proszę pisać po kolei jak dla laika:
-2{2x^2+x-1)^2-5(2x^2+x-1)+3≤0
Za wszelką pomoc z góry dziękuję!!!
-2{2x^2+x-1)^2-5(2x^2+x-1)+3≤0
Za wszelką pomoc z góry dziękuję!!!
Rozwiąz nierówność
dobra mam.
napisałem t1 i t2, ale nie wiem co zrobić z tym fantem:
2x^2+x-1=0,5
2x^2+x=1,5...
i co dalej??
napisałem t1 i t2, ale nie wiem co zrobić z tym fantem:
2x^2+x-1=0,5
2x^2+x=1,5...
i co dalej??
- Lorek
- Gość Specjalny
- Posty: 7149
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Rozwiąz nierówność
tam jest nierówność zdaje się, nie?
\(\displaystyle{ t_1\leq -3,\; t_2\geq \frac{1}{2}\\ 2x^2+x-1\leq -3 \;\vee\; 2x^2+x-1\geq \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ t_1\leq -3,\; t_2\geq \frac{1}{2}\\ 2x^2+x-1\leq -3 \;\vee\; 2x^2+x-1\geq \frac{1}{2}}\)
Rozwiąz nierówność
Wielkie thix!!!
[ Dodano: 11 Października 2007, 21:45 ]
tylko, że właśnie nie wiem jak ją rozkminić
[ Dodano: 11 Października 2007, 21:45 ]
tylko, że właśnie nie wiem jak ją rozkminić