Va x t = sd + Vz x t
Czy da się to równanie przekształcić w ten sposób, żeby wyliczyć z tegoo t?
t= ?...
Równanie
-
- Gość Specjalny
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 389 razy
Równanie
\(\displaystyle{ Va* t = sd + Vz*t}\)
\(\displaystyle{ Va*t-Vz*t=sd}\)
\(\displaystyle{ t(Va-Vz)=sd}\)
\(\displaystyle{ t=\frac{sd}{Va-Vz}}\)
\(\displaystyle{ Va*t-Vz*t=sd}\)
\(\displaystyle{ t(Va-Vz)=sd}\)
\(\displaystyle{ t=\frac{sd}{Va-Vz}}\)