Powyższe równanie to równanie prostych równoległych.
W jaki sposób mogę przekształcić to równanie aby otrzymać poniższą postać?
\(\displaystyle{ \left(ax+by+c\right)^2=d}\)
Edit: Znam już odpowiedź na pytanie zawarte w poście:
Ukryta treść:


a, b, c wyznaczone dobrze, ale d=1. Przecież kwadrat nie może być ujemny.Debet pisze:\(\displaystyle{ (-\frac{x}{2}+\frac{\sqrt{3}y}{2}+1)^2=-1}\)

terechsan pisze:\(\displaystyle{ \frac{1}{4}x^2-\frac{\sqrt{3}}{2}xy+\frac{3}{4}y^2-x+\sqrt{3}y=0}\)
Te równania nie są równoważne, o czym nietrudno się przekonać, wstawiając \(\displaystyle{ x = y = 0}\).Debet pisze:\(\displaystyle{ (-\frac{x}{2}+\frac{\sqrt{3}y}{2}+1)^2=-1}\)