Napisz rownania wspolnych stycznych do wykresow funkcji f(x)=x� +x +1 i g(x)=-x� +x +1.
Jak sie do tego zabrac
wspolna styczna
- setch
- Użytkownik
- Posty: 1307
- Rejestracja: 14 sie 2006, o 22:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bełchatów
- Podziękował: 155 razy
- Pomógł: 208 razy
wspolna styczna
\(\displaystyle{ f'(x)=g'(x)}\)
Znajdziesz argumenty dla, których styczne mają te same współczynniki kierunkowe. Następnie zostaje sprawdzić czy mają te same wyrazy wolne.
Znajdziesz argumenty dla, których styczne mają te same współczynniki kierunkowe. Następnie zostaje sprawdzić czy mają te same wyrazy wolne.