Właśności całek, dystrybuanty.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
SzamanSzaman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 7 wrz 2017, o 21:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mielno

Właśności całek, dystrybuanty.

Post autor: SzamanSzaman »

Cześć czytam pewną książke i natknąłem się na dwa przejścia jakich nie rozumiem.
\(\displaystyle{ K \left( x \right) =\psi \left( x \right) \cdot \exp^{Rx}}\), gdzie psi jest pstwem ruiny oraz funkca h jest funkcją gestości.
Mam problem z dwoma ponizszymi rownosciami
\(\displaystyle{ \int_0^{w} \left( \int_{o}^{z}K \left( z-u \right) h \left( u \right) du \right) dz=\int_{0}^{w} \left( \int_{o}^{w-x}K \left( x \right) h \left( u \right) du \right) dx}\)
\(\displaystyle{ \int_{0}^{w} K \left( z \right) \left( 1-H \left( z \right) \right) dz=\int_{0}^{w}K \left( w-z \right) \left( 1-H \left( z \right) \right) dz}\)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2019, o 20:09 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ