zadanko z pierwiastkami

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
mac23450
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 25 paź 2006, o 15:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

zadanko z pierwiastkami

Post autor: mac23450 »

Jak rozwiązać następujące zadanie:

dla: 0
Awatar użytkownika
matekleliczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 252
Rejestracja: 23 gru 2005, o 11:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 17 razy

zadanko z pierwiastkami

Post autor: matekleliczek »

\(\displaystyle{ \frac{(a+1)(a-1)+\sqrt{a}+1+a\cdot \sqrt{a}(\sqrt{a}-1)}{\sqrt{a}\cdot (a-1)}\cdot \frac{\sqrt{3}-a\sqrt{3}}{a+1}}\) dalej jest łatwiej
ODPOWIEDZ