mam do rozwiązania 80 zadań z czego 14 nie rozumiem. Jak byście mogli je rozwiązać wraz z wytłumaczeniem, bo nie chciałbym już Was zawalać zadaniami

Potrzebuje te zadania na jutro!Zad 1.
Wykaż, że:
\(\displaystyle{ 1 + \frac{1}{\sqrt{2}} + \frac{1}{\sqrt{3}} > \sqrt{3}}\)
Zad 2.
Oblicz \(\displaystyle{ \frac{1}{27}}\) liczby \(\displaystyle{ 3^{45}}\)
Zad 3.
Uzasadnij, że liczba:
\(\displaystyle{ 3^{n+2} - 2^{n+2} +3^{n} - 2^{n}}\) jest wielokrotnością liczby 10 dla każdej liczby naturalnej.
Zad 4.
Oblicz objętość prostopadłościanu, jeżeli pole kwadratowej podstawy wynosi 20% pola powierzchni bocznej, a pole powierzchni całkowitej wynosi 448 cm�
Zad 5.
Boki prostokąta są równe 12 i 5. Oblicz odległość wierzchołka B tego prostokąta od jego przekatnej.
Zad 6.
Jaka liczbe nalezy podniesc do potegi (-2) aby otrzymac 36?
Zad 7.
Udowodnij, ze iloczyn dwoch kolejnych liczb parzystych jest podzielny przez 8.
Zad 8.
Suma katow wewnetrznych w wielokacie wypuklym jest rowna 1620 stopni. Ile bokow ma ten wielokat?
Zad 9.
Jeden z uczestnikow w zawodach strzeleckich uzyskal 28 pkt za 10 oddanych strzalow. Ile razy zawodnik trafil do tarczy, a ile razy spudlowal, jezeli za trafienie uzyskal 5, a za kazde pudlow -6 pkt?
Zad 10.
Kawalek stopu zlota z miedzia, proby 900 wazy 20g. Ile do tego stopu domieszac miedzi, aby otrzymac stop 750?
Zad 11.
Oblicz:
a) \(\displaystyle{ \frac{(5^{8} - 3 * 5^{6}) : 2 \frac{1}{5}}{2 * 5^{6} - 5^{5}}}\)
b) \(\displaystyle{ \frac{(2^{23} - 3 * 2^{21}) : 0,02}{2^{21} * 25}}\)
Zad 12.
Uzasadnij, ze roznica kwadratow dwoch kolejnych liczb parzytych jest podzielna przez 4.
Zad 13.
Przedstaw liczbe \(\displaystyle{ 2^{8} - 1}\) w postaci iloczynu trzech liczb nieparzystych.
Zad 14.
Za bilety normalne i ulgowe do cyrku zaplacono 640 zl. Oblicz ile zaplacono za bilety kazdego rodzaju, jezeli stosunek liczby biletow normalnych do liczby ulgowych jest 2:1, a cena biletu ulgowego to \(\displaystyle{ 66 \frac{2}{3}}\) % ceny biletu normalnego.
Ups sorki, nie w tym dziale. Jak byscie mogli przeniesc to bardzo prosze.
Nie muszą być wszystkie zadania na raz...