Wyznaczyć poziomnicę funkcji:
\(\displaystyle{ f(x,y)= \frac{x}{y}}\)
\(\displaystyle{ z= \frac{yx-1}{x}}\)
W pierwszym przykładzie robię: \(\displaystyle{ \frac{x}{y}=h}\) stąd \(\displaystyle{ y= \frac{x}{h}}\).
W odpowiedzi ta poziomnica funkcji wygląda jak parabola. Więc coś nie tak robię.
Wyznaczyć poziomnicę funkcji.
-
mikolaj_wojcik
- Użytkownik

- Posty: 11
- Rejestracja: 20 lut 2019, o 09:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
-
szw1710
-
mikolaj_wojcik
- Użytkownik

- Posty: 11
- Rejestracja: 20 lut 2019, o 09:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
Wyznaczyć poziomnicę funkcji.
Znalazlem program do robienia poziomnic funkcji:
Ale nadal nie wiem jak to moze tak wyjść.
Prosze o pomoc.-- 1 kwi 2019, o 21:49 --Nie na tą odpowiedź spojrzałem. Można sie pomylić.
Ale nadal nie wiem jak to moze tak wyjść.
Prosze o pomoc.-- 1 kwi 2019, o 21:49 --Nie na tą odpowiedź spojrzałem. Można sie pomylić.