Prawidłowe odpowiedzi wg mojego syna:
1 - A
2 - E
3 - D
4 - D
5 - B
6 - B
7 - E
8 - E
9 - E
10 - C
11 - B
12 - A
13 - D
14 - C
15 - D
16 - C
17 - E
18 - A
19 - B
20 - E
21 - D
22 - B
23 - D
24 - E
Kangur 2019 Maluch
Kangur 2019 Maluch
Przyglądam się jeszcze 19 i 23 reszta wydaje się dobra-- 23 mar 2019, o 00:11 --Wedle mnie tak ja wyżej poza jeszcze. w 19 obstawiam D a w 23 A ?
Kangur 2019 Maluch
zad 19: \(\displaystyle{ 10}\) zwierząt nie jest krowami czyli krów jest \(\displaystyle{ 5}\), \(\displaystyle{ 8}\) nie jest owcami czyli owiec jest \(\displaystyle{ 7}\), co daje \(\displaystyle{ 3}\) gęsi czyli 19B
zad 23: odp D \(\displaystyle{ 22}\) ręczniki bo: \(\displaystyle{ 22 \cdot 2=44, 13 \cdot 1+1=14}\) co daje w sumie \(\displaystyle{ 44+14=58}\) klamerek
reszta tak jak piszecie powyżej
zad 23: odp D \(\displaystyle{ 22}\) ręczniki bo: \(\displaystyle{ 22 \cdot 2=44, 13 \cdot 1+1=14}\) co daje w sumie \(\displaystyle{ 44+14=58}\) klamerek
reszta tak jak piszecie powyżej
Ostatnio zmieniony 26 mar 2019, o 16:26 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
