dwumian newtona
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 1 paź 2007, o 20:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 10 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 670
- Rejestracja: 2 paź 2007, o 16:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Grodzisko/Wrocław
- Podziękował: 98 razy
- Pomógł: 37 razy
dwumian newtona
\(\displaystyle{ \frac{(n+1)!}{(n+1)!} + \frac{(n)!}{(n+1)!}}\)
teraz juz wiesz jka to dalej obliczyc? jesli nie to napisz to zaraz pomoge ci to zrobic dalej.
teraz juz wiesz jka to dalej obliczyc? jesli nie to napisz to zaraz pomoge ci to zrobic dalej.
-
- Gość Specjalny
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 389 razy
dwumian newtona
\(\displaystyle{ \frac{(n+1)!+n!}{(n+1)!}=\frac{n!(n+1+1}{n!(n+1)}=\frac{n+2}{n+1}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 1 paź 2007, o 20:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 10 razy
dwumian newtona
no nie wychodzi mi wynik ... powino byc \(\displaystyle{ \frac{n+2}{n+1}}\)
[ Dodano: 8 Października 2007, 21:26 ]
oo juz dzieki Wam
[ Dodano: 8 Października 2007, 21:26 ]
oo juz dzieki Wam