\(\displaystyle{ \begin{cases} a_{0}=2\\a_{1}=-1\end{cases}}\) , \(\displaystyle{ a_{n}=2a_{n-1}+8a_{n-2}}\) dla n\(\displaystyle{ \in N \backslash {1}}\)
Obliczyć \(\displaystyle{ \lim_{n\to }}\)\(\displaystyle{ \frac{a_n}{4^n}}\)
oraz
\(\displaystyle{ \begin{cases} a_{0}=1\\a_{1}=1\end{cases}}\) , \(\displaystyle{ a_{n}=5a_{n-1}-6a_{n-2}}\) dla n\(\displaystyle{ \in N \backslash {1}}\)
Obliczyć \(\displaystyle{ \lim_{n\to }}\)\(\displaystyle{ \frac{a_n}{3^n}}\)
Umie ktoś to zrobić? Bardzo liczę na pomoc... nie mogę sobie dać z tym rady ??: