Witam serdecznie , prosił bym o pomoc w rozwiązaniu zadania .
Zbadać stabilność rozwiązania zerowego dla układu równań :
\(\displaystyle{ \begin{cases} x'=-4\sin x-\ln (1+y)\\ y'=-x-4y-xy \end{cases}}\)
Stabilność rozwiązania zerowego
Stabilność rozwiązania zerowego
Ostatnio zmieniony 12 sty 2019, o 11:38 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Re: Stabilność rozwiązania zerowego
Kod: Zaznacz cały
https://epodreczniki.open.agh.edu.pl/op