metoda operatorów

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
kundelko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 21 cze 2018, o 23:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

metoda operatorów

Post autor: kundelko »

Witam , prosił bym o pomoc z zadaniem

Następujący układ równań rozwiązać metodą operatorową lub sprowadzając je do układu równań różniczkowych rzędu pierwszego w postaci normalnej /

\(\displaystyle{ \begin{cases}x'+y-z=t \\ y'+z=0 \\ z'-x-2y=0 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 10 sty 2019, o 23:27 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ