Uzupełnij
A}siedem ósmych to...godzin
B}kwadrans to........ godzin
C}12 godzin to .......tygodnia
D}godzina to......tygodnia
Uzupełnienia czasowe
-
- Użytkownik
- Posty: 518
- Rejestracja: 21 lut 2007, o 17:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kluczewsko
- Podziękował: 20 razy
- Pomógł: 67 razy
Uzupełnienia czasowe
a)siedem ósmych to \(\displaystyle{ 0,875}\) godzin (podejrzewam że chodzi tu o siedem ósmych godziny)
b)kwadrans to \(\displaystyle{ 0,25}\)godzin
c)12 godzin to \(\displaystyle{ \frac {1}{14}}\)tygodnia
d)godzina to \(\displaystyle{ \frac {1}{168}}\) tygodnia
b)kwadrans to \(\displaystyle{ 0,25}\)godzin
c)12 godzin to \(\displaystyle{ \frac {1}{14}}\)tygodnia
d)godzina to \(\displaystyle{ \frac {1}{168}}\) tygodnia