Obliczyć wskazania mierników
-
- Użytkownik
- Posty: 84
- Rejestracja: 3 gru 2017, o 15:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 40 razy
Obliczyć wskazania mierników
W obwodzie szeregowym \(\displaystyle{ RL}\) indukcyjność \(\displaystyle{ L= 120 mH}\), rezystancja \(\displaystyle{ R= 9 om}\). Obliczyć wskazania woltomierza i amperomierza, jeśli wiadomo, że wartość chwilowa napięcia zasilającego wynosi \(\displaystyle{ u(t)=325 \sin (314t) V}\)
Ostatnio zmieniony 6 sty 2019, o 18:43 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.