Wyznacz liczby x, y takie, że \(\displaystyle{ \sqrt{2}}\) < x < y < \(\displaystyle{ \sqrt{3}}\)
a) x,y są wymierne
b) x,y są niewymierne
Wyznacz liczby
-
- Gość Specjalny
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 389 razy
Wyznacz liczby
a) \(\displaystyle{ x=1,5 y=1,6}\)
b) \(\displaystyle{ x=\sqrt{2,4} y=\sqrt{2,6}}\)
b) \(\displaystyle{ x=\sqrt{2,4} y=\sqrt{2,6}}\)
Ostatnio zmieniony 7 paź 2007, o 13:58 przez Piotr Rutkowski, łącznie zmieniany 1 raz.