Nastepujacy układy równan rozwiaz metoda operatorowa lub sprowadzajac
je do układów równan rózniczkowych rzedu pierwszego w postaci normalnej
\(\displaystyle{ \begin{cases} x' - 2x + y'' = t^2 \\ x' + y' - x = 0 \end{cases}}\)
Proszę o pomoc-- 8 sty 2019, o 16:56 --ktoś, cos?
Rozwiąż układ równań różniczkowych metoda operatorowa lub ..
- Mariusz M
- Użytkownik
- Posty: 6908
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1246 razy
Re: Rozwiąż układ równań różniczkowych metoda operatorowa lu
\(\displaystyle{ \begin{cases} x'=x-y'\\y'=u\\y''=-x'+2x+t^2 \\ \end{cases}\\
\begin{cases} x'=x-u\\y'=u\\u'=-(x-u)+2x+t^2 \\ \end{cases}\\
\begin{cases} x'=x-u\\y'=u\\u'=x+u+t^2 \\ \end{cases}\\}\)
\begin{cases} x'=x-u\\y'=u\\u'=-(x-u)+2x+t^2 \\ \end{cases}\\
\begin{cases} x'=x-u\\y'=u\\u'=x+u+t^2 \\ \end{cases}\\}\)